Загальна інформація
Ранкова кава – приємна, а для деяких і необхідний ритуал, який наповнює силами, бадьорістю та натхненням для продуктивної роботи. Приготування ароматного напою набагато простіше довірити практичній та функціональній кавоварці або кавомашині. На ринку побутової техніки представлені варіанти за цінами з широким діапазоном опцій.
Різниця у всіх типах кавоварок полягає у механізмі, особливостях роботи моделей кожного типу. GRUNHELM представляє два типи кавоварок: ріжкові та краплинного типу
Кавоварки крапельного типу
Популярний, простий, багатофункціональний варіант. Крапельні моделі – поєднання простоти керування, технічних характеристик, практичності.
Основа будови кавоварки – наявність спеціального фільтра. Використовується пристрій для приготування меленої кави. Фільтраційні кавоварки працюють за принципом нагрівання води, проходження окропу через каву та попадання готового напою до спеціального кавника.
Переваги крапельних моделей: доступна вартість, надійність.
Завдяки роботі пристрою, вдається отримати каву, яка отримала назву американо.
Рожкові кавоварки
Моделі, що одержали назву від особливості конструкції. Кава для приготування міститься у спеціальний ріжок. Для початку роботи в спеціальний резервуар необхідно засипати мелену каву, ретельно утрамбувавши її. В результаті включення пристрою пар під тиск проходить через каву, а в спеціальний резервуар потрапить готовий напій. Такий варіант кавомашини називають еспресо-кавоваркою, оскільки дозволяє отримувати каву - з впізнаваним ароматом, максимальною кількістю корисних речовин. Важлива перевага полягає також у тому, що при приготуванні напою за допомогою ріжкового пристрою економиться сам продукт: екстрагується на 7-10% більше кавової субстанції.
Рожкова модель дозволяє приготувати й інші варіанти напою: лунго (використовується більше води, ніж у еспресо), капучино (напій зі спіненим молоком), латте (еспресо з молоком особливої пропорції).